Tips steunkousen aan- en uittrekken (2023)

HomeTips Tips steunkousen aan- en uittrekken

Print deze pagina
Deel deze pagina

(Video) Obese cliënten trekken hun steunkousen aan- en uit (7.23)

Heeft u moeite met het aantrekken van steunkousen, bijvoorbeeld omdat u weinig (hand)kracht heeft of niet goed kunt bukken? Op deze pagina geven wij u tips die u hierbij helpen. Ook vindt u hier een stappenplan voor het aantrekken en uittrekken van steunkousen en tips voor het kiezen van een passend hulpmiddel.

Voorbereiding

  • Zorg dat u stevig zit op de rand van het bed of op een stoel met armleuningen. Een stevige voetensteun of lage stoel is handig om uw voet hoger en dus dichterbij te leggen. Zet de steun zo mogelijk tegen een muur aan, dan kan deze niet verschuiven.
  • Zorg voor korte nagels zonder haakjes en zorg dat u droge voeten heeft. U kunt uw voeten eventueel licht inwrijven met talkpoeder.

Stappenplan aan- en uittrekken steunkousen

Volg dit stappenplan bij het aan- of uittrekken van uw steunkousen:

  • Stap 1: Draai de kous binnenstebuiten tot aan de hiel.
  • Stap 2: Doe de voet in het voetgedeelte, tot aan de wreef.
  • Stap 3: Wrijf de gehele kous over de hiel en het onderbeen. Dit doet u door de kous met beide handen geheel te omvatten en langs de zijkanten van uw hiel en onderbeen naar boven te ‘stropen’, met continue druk. Het helpt hierbij als uw handpalmen weerstand op de stof kunnen geven. Dat kan door de handpalmen wat nat te maken of gebruik te maken van antisliphandschoenen.
  • Stap 4: Voor het uittrekken van de steunkous schuift u eerst de bovenzijde van de steunkous zoveel mogelijk om de hiel. Daarna wrijft u de steunkous aan de achterzijde, over de hiel naar beneden.

TIP U kunt tuinhandschoenen of keukenhandschoenen met antislip gebruiken voor meer grip bij het aantrekken van steunkousen.

Het kiezen van een hulpmiddel

Er zijn verschillende keuzewijzers voor aan-/uittrekhulpmiddelen voor steunkousen te vinden op internet. Maar waar let u nu op? Onderstaande punten zijn belangrijk.

Weerstandverlagende hulpmiddelen
Er zijn veel verschillende weerstandverlagende aan-/uittrekhulpmiddelen te koop. Het is een soort zak van gladde stof die u om de voet doet, waardoor de steunkous gemakkelijker over de hiel en het onderbeen gaat. Dit maakt het voor u eenvoudiger om de kousen aan te trekken, maar ook voor degene die u helpt met het aantrekken.
Let op bij weerstandverlagende hulpmiddelen:

  • De zak moet na het aandoen van de steunkous onder de steunkous uitgetrokken worden. Dat gaat ofwel naar u toe (via de kuit omhoog), ofwel via de teenzijde (enigszins van u af). Voor beide soorten vergt dit een redelijke mate van arm- en handkracht, waarbij naar u toe trekken in principe het meest praktisch is, u kunt meer kracht zetten. 
  • U kunt het verwijderen van de aantrekhulp lichter maken door een lus te gebruiken of te bevestigen en daar uw hand in te haken. U hoeft de aantrekkous dan niet met de vingers vast te houden, wat meer kracht vraagt.
  • U kunt ook inhaken met een stevige kledinghanger en tweehandig omhoogtrekken.
  • Zit de lus aan de teenzijde? Zet er dan een stoelpoot in en trek uw been naar u toe terwijl u de aantrekhulp fixeert met de stoelpoot. 

TIP Gebruikt u steunkousen met dichte tenen? Let er dan op hoe u het hulpmiddel na het aantrekken van de steunkous kunt verwijderen. Via de teenzijde gaat dit immers niet. Bij het uittrekken van de steunkous is dit over het algemeen geen probleem.

Hulpmiddelen met voorbereiding
Er bestaan ook hulpmiddelen waarbij u eerst de steunkous om een hulpmiddel doet en de steunkous vervolgens met behulp van dit hulpmiddel aantrekt. Meestal helpen deze aantrekhulpen de afstand tussen uw handen en voeten te overbruggen. Deze aantrekhulpen vergen vaak wel wat voorbereiding. Houd rekening met de volgende punten:

  • Om de opening van de kous uit elkaar te trekken om de voet erin te doen, moet de kous eerst om het hulpmiddel gedaan worden. Dit vergt een redelijke mate van arm-/handkracht.
  • Kunt u maar één hand gebruiken? Let er dat bij het hulpmiddel op of de kous er eenhandig op gedaan kan worden. Bekijk ook goed of het hulpmiddel met één hand omhooggetrokken kan worden.
  • Heeft u een goede beenfunctie, dan kunt u in het hulpmiddel stappen in plaats van dat u het hulpmiddel omhoog beweegt. U heeft hiervoor wel een goede balans nodig.
  • Als u te maken heeft met uw geheugen of cognitieve problemen kan een hulpmiddel met voorbereiding soms ingewikkeld zijn.   

Elektrische aantrekhulpmiddelen
Er zijn elektrische aan-/uittrekhulpen, die het aantrekken en uittrekken van steunkousen kunnen vergemakkelijken. Hiervoor gelden dezelfde punten als hierboven beschreven. Let er wél op dat u de knoppen voor de bediening kunt gebruiken (of dat deze aan te passen zijn voor u) en welke handelingen precies elektrisch gaan.

Belangrijk om te weten

  • Zit u in een rolstoel en staan uw voeten iets naar achteren ten opzichte van uw knieën? Dan is de kans groot dat er een plooi ter hoogte van uw wreef ontstaat. De plooi kan bij steunkousen zorgen voor afknelling en kans op wonden, dus zorg dat uw voeten zo ver naar voren staan zodat deze plooi verdwijnt.
  • Verkrijgbare aan- en uittrekhulpen worden vaak uitgelegd aan de hand van duidelijke plaatjes en filmpjes op de website van de leverancier of op YouTube. Dit geeft u veel informatie. U kunt zo aan de hand van de tips hierboven bekijken of het hulpmiddel past in uw situatie.
  • Heeft u geen mogelijkheid om uw voet naar beneden te bewegen ten opzichte van uw enkel (plantairflexie)? Kies dan een hulpmiddel waarbij u een grote hoek kunt maken met het hulpmiddel om de enkelhoek te overbruggen. Sommige instapmodellen houden rekening met deze hoek, bij andere modellen is dit niet mogelijk. Probeer dan eerst of een weerstandverlagend hulpmiddel voldoet (glijzak of rol).  
  • Ergotherapeuten hebben vaak een grote voorraad aan-/uittrekhulpmiddelen met de verschillende eigenschappen. U kunt deze samen uitproberen, voordat u er één aanschaft. U vindt een ergotherapeut bij u in de buurt via Zoek een ergotherapeut.nl
  • Sommige verzekeraars vergoeden aantrekhulpmiddelen.

Alternatieven

  • Overleg regelmatig met uw huisarts over uw steunkousen. Heeft u ze nog nodig?
  • Weeg bij het uitkiezen van aan-/uittrekhulpmiddelen af of het hulpmiddel eenvoudig mee te nemen is. Vooral als u vaak op reis gaat.
  • Er zijn steunkousen die niet over de hiel getrokken hoeven te worden. In plaats daarvan wordt de steunkousen met klittenbanden om het been vastgezet. Hiervoor is per band een redelijke mate van handkracht nodig. De banden kunnen eventueel aangepast worden met lussen wanneer een slechte grijpfunctie dit nodig maakt.

Informatie

  • Bekijk ook onze tips voor het aantrekken van sokken.
  • Lees meer over steunkousen op de Hulpmiddelenwijzer.
  • Bekijk de verschillende hulpmiddelen voor het aantrekken van steunkousen.
Zoek verder op

Beroerte (CVA) (243) Eénhandig (11) Hartklachten (62) Obesitas (42) Spierziekten (315)

Gerelateerde hulpmiddelen

Steunkousen aan- en uitdoen met hulpmiddel Als u ouder wordt, of wanneer u reuma, een spierziekte, obesitas of een beroerte heeft (gehad), kan het lastig zijn om steunkousen aan- of uit te doen. Met een hulpmiddel gaat het makkelijker. Ze zijn handig wanneer bukken moeite kost of als u niet genoeg kracht in uw handen of armen heeft. Sommige aantrekhulpmiddelen voor steunkousen zijn ook bruikbaar om kousen, sokken of panty's aan te trekken.
Kousen en sokken aandoen Als u ouder wordt of wanneer u reuma, een spierziekte of een beroerte heeft gehad, kan het lastig zijn om kousen of sokken aan te trekken. Met een hulpmiddel gaat het makkelijker. U hoeft niet diep te bukken en het kost minder kracht.
Steunkousen Steunkousen zijn elastische kousen die helpen tegen zware benen of vermoeide benen en oedeem (overmatige ophoping van vocht). Hoe werkt het? Dankzij de compressietechnologie in de steunkousen wordt het bloed vanuit de benen teruggeduwd richting het hart. Deze stimulatie van de bloedcirculatie in de benen voorkomt vermoeide en zware benen en zorgt voor een betere doorbloeding.
(Video) Compressiekousen aantrekken
(Video) Instructiefilm: Steunkousen aantrekken | Vegro
(Video) How to Put On Compression Socks (THE EASIEST WAY!)

Bedankt voor uw feedback!

Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan.

Deel deze pagina

U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt voor uw feedback!

Zou u ons een toelichting willen geven op de feedback?
Klik hier voor het formulier

FAQs

Tips steunkousen aan- en uittrekken? ›

Let er op dat uw voeten glad zijn en zonder haakjes en scherpe nagels. Draag steunkous handschoenen om ervoor te zorgen dat u meer grip heeft en de kousen niet met uw nagels kapot maakt. Neem genoeg tijd. Neem een goede uitgangspositie aan bij het aan en uittrekken van de steunkousen en leg uw been op de juiste hoogte.

Wat zijn aandachtspunten voor het aan en uittrekken van steunkousen? ›

Let er op dat uw voeten glad zijn en zonder haakjes en scherpe nagels. Draag steunkous handschoenen om ervoor te zorgen dat u meer grip heeft en de kousen niet met uw nagels kapot maakt. Neem genoeg tijd. Neem een goede uitgangspositie aan bij het aan en uittrekken van de steunkousen en leg uw been op de juiste hoogte.

Hoe kun je het beste steunkousen aantrekken? ›

Aantrekken
  1. Draai de kous binnenste buiten tot aan de hiel (die is duidelijk zichtbaar). ...
  2. Indien nodig schuift u nu het zijden voetje of glijzak over uw voet;
  3. Trek de opening van de kous met beiden handen uit elkaar en schuif het over uw voet, tot aan de wreef (zorg ervoor dat de hak van de kous aan de onderkant zit);

Hoe zelf steunkousen uittrekken? ›

Bij het uittrekken van de steunkous ga je naast de cliënt zitten en pak je de kous bij de boord. Trek deze naar beneden, tot over de voet van de cliënt. Plaats je duim tussen de kous en de hiel en 'wip' de kous vervolgens over de voet van de cliënt.

Kan een steunkous te strak zitten? ›

De kous mag echter niet zo strak zitten aan de boord, dat deze gaat knellen en pijn veroorzaakt. De kousen mogen dus nooit pijn veroorzaken en mogen de huid niet afknellen. Worden je benen gevoelloos of verkleuren je benen? Dan zitten de kousen zeker te strak.

Waarom steunkousen met open tenen? ›

Wanneer steunkousen met open teen? Kousen met een open teen zijn ideaal om te dragen als u uw tenen liever 'vrij' houdt, als u graag sandalen of open schoenen draagt of als u voetproblemen hebt (zoals hallux valgus of hamertenen) en hierdoor bijvoorbeeld een teenspreider draagt.

Waarom steunkousen met gesloten tenen? ›

Indien zorgvrager zonder steunkousen heeft rond gelopen kan er zeer snel weer oedeem optreden waardoor de steunkousen moeilijker aan te trekken zijn, gaan knellen, pijn doen en ten slotte niet meer passen.

Hoeveel uur per dag moet je steunkousen dragen? ›

Hoe lang mag je steunkousen dragen per dag? Het is raadzaam om de aangemeten steunkousen de hele dag te dragen. Zoals gezegd mogen ze 's nachts niet gedragen worden. Probeer de steunkousen echt zo lang mogelijk te dragen; dus gelijk wanneer u opstaat tot het moment dat u weer naar bed gaat.

Kun je steunkousen zelf aantrekken? ›

Met een hulpmiddel gaat het makkelijker. Ze zijn handig wanneer bukken moeite kost of als u niet genoeg kracht in uw handen of armen heeft. Sommige aantrekhulpmiddelen voor steunkousen zijn ook bruikbaar om kousen, sokken of panty's aan te trekken.

Is het goed om met steunkousen te slapen? ›

De kousen dienen niet te worden gedragen tijdens het slapen omdat dan de druk op de aders veel lager is omdat bij het liggen geen zwaartekracht dient te worden overwonnen. Bij lang staan is het dan weer heel belangrijk om ze te dragen. De druk is dan het hoogst.

Hoe doe je compressie kousen uit? ›

Je trekt de zak over je voet met kous of tube en sla dan de boord om naar beneden. Zorg ervoor dat de gladde plastic zak onder de omgeslagen boord van kous of tube zit. Nu trek je heel makkelijk de kous of tube uit.

Is er een alternatief voor steunkousen? ›

Het klittenbandsysteem is een alternatief voor therapeutisch elastische kousen of zwachtels. Dit korte-rek compressieverband sluit met behulp van klittenband. Hierdoor is het gemakkelijk aan te brengen door u of uw (mantel)zorgverlener.

Hoe was en droog je steunkousen? ›

Je kunt het beste de kousen droog rollen in een handdoek (niet wringen) en daarna laten drogen aan de lucht. Doe compressiekleding nooit in de wasdroger; er zit elastaan in verwerkt, een soort elastiek dat niet tegen hitte kan.

Hoe lang mag je steunkousen aanhouden? ›

Het tijdig vervangen van je steunkousen is erg belangrijk. De gemiddelde gebruiksduur van steunkousen is een jaar. Oude steunkousen hebben door veelvuldig dragen een groot deel van hun druk verloren en daarmee hun therapeutische waarde. Nieuwe steunkousen voelen strakker aan om het been, omdat ze optimaal op druk zijn.

Hoe vaak moet je steunkousen wassen? ›

Was uw elastische kousen, bij voorkeur dagelijks. U kunt uw elastische kousen wassen in de wasmachine (fijnwasprogramma 40° C) of met de hand. Gebruik voor het wassen alleen fijnwasmiddel. Gebruik geen wasverzachter omdat dit de poriën kunnen verstoppen waardoor de vezels kunnen gaan klitten.

Welke crème mag onder steunkousen? ›

U kunt 's avonds voor het slapen gaan, als u de kousen uitgetrokken heeft, de benen invetten. Gebruik geen lotions, maar liever een vette crème of zalf. Tegenwoordig is er ook een gel op de markt waarin Aloe Vera voor 95% het hoofdbestandsdeel is. Deze gel kunt u veilig onder de kousen gebruiken.

Waar blijft het vocht bij steunkousen? ›

Elastische kousen gaan zwelling tegen en ondersteunen het proces waarbij omliggende aders het bloed kunnen afvoeren. De kousen brengen verzwakte en vergrote bloedvaten terug tot een normaal niveau en drijven overtollig vocht terug in de bloed- en lymfevaten, waarna het lichaam dit vocht kan afvoeren.

Welke sokken over steunkousen? ›

U kunt natuurlijk altijd een gewone sok over de steunkous heen doen.

Kun je met steunkousen zwemmen? ›

Kan ik met mijn kousen aan gaan zwemmen? Ja, en nee. Het materiaal van jouw elastische kousen is slechts in beperkte mate tegen zee- of chloorwater bestand; dus als je wilt dat je kousen langer meegaan, raden wij dit af. Het mooie is wel: je kan gerust zonder kousen gaan zwemmen!

Kan je sporten met steunkousen? ›

Je kunt steunkousen preventief dragen én als je klachten hebt. En je kunt compressiekousen dragen tijdens het sporten! Het kan heel zinvol zijn om steunkousen te dragen.

Hebben steunkousen invloed op de bloeddruk? ›

Elastische kousen geven steun aan de beschadigde vaatkleppen van het bloedvat. Zo wordt de bloedafvoer van het been naar het hart bevorderd en ontstaat er minder tot geen hoge bloeddruk in de aderen van het been.

Kan je compressiekousen de hele dag aan? ›

Als je de kousen wilt gebruiken om aandoeningen zoals spataderen en trombose te verminderen of te voorkomen, raden wij aan om de kousen gedurende de hele dag te dragen, wellicht voor een langere periode. Het is van belang om de compressiekousen alleen overdag te dragen en uit te trekken voordat je gaat slapen.

Welke kleding bij steunkousen? ›

De stoffen zijde en linnen hebben een verkoelend effect in de zomer. Een wijde linnen broek zit heerlijk en is dus niet broeierig als een spijkerbroek met steunkousen. Eventueel zou je voor een capri (3/4 lengte) broek kunnen kiezen als deze over de bovenrand van de kousen uitkomt.

Wat gebeurt er als je geen steunkousen aan doet? ›

Er kan meer vocht uit de aderen treden en uw enkels en benen zullen zonder de steun van de kousen veel dikker worden. De warmte maakt het dragen van elastische kousen dus extra nodig.

Is het goed om steunkousen te dragen? ›

Vaak worden de steunkousen aanbevolen als onderdeel van een uitgebreid behandelplan. Ze kunnen de pijn en ongemak helpen verlichten en zwellingen verminderen. Ook verbeteren ze de bloedsomloop en kunnen steunkousen voorkomen dat aderen zich vormen in spataderen of als ze aanwezig niet erger worden.

Welke mensen dragen steunkousen? ›

Onze steunkousen worden aanbevolen aan personen die bijvoorbeeld veel staand werk verrichten, zoals bijvoorbeeld in de verpleging maar ook kappers. Deze steunkousen zijn ook tijdens lange reizen met het vliegtuig, de auto of in de trein zeer doeltreffend.

Wat is het verschil tussen compressie en steunkousen? ›

Steunkousen zorgen voor een lichte compressie

Het grootste verschil ten opzichte van medische compressiekousen is dat steunkousen bestemd zijn voor mensen met gezonde aders. Ze zorgen voor een lichte compressie van de benen. Zo kunnen zware en vermoeide benen bij langdurig staan of zitten worden vermeden.

Waarom mag je niet met steunkousen slapen? ›

Wanneer je ligt is de druk in de slagaderen een stuk lager dan wanneer je staat. De uitwendige druk die een steunkous geeft, wordt dan relatief te hoog ten opzichte van de inwendige druk in de slagaderen. Dit kan de bloeddoorstroming belemmeren.

Wat is beter steunkousen of zwachtelen? ›

Hoelang zwachtelen en wanneer therapeutische elastische kousen? Zwachtelen is nodig zolang het oedeem in uw benen nog aanwezig is. Als het oedeem (voor zover mogelijk) verdwenen is, krijgt u therapeutische elastische kousen aangemeten om ervoor te zorgen dat het oedeem niet terug kan keren.

Wat is het verschil tussen steunkousen en therapeutische elastische kousen? ›

Steunkousen zijn kousen in drukklasse 1 en geven steun bij relatief lichte problemen. Deze kousen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK), verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4, worden ingezet bij ernstiger klachten. Deze kousen worden wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is het verschil tussen kousen en sokken? ›

Maar waar ligt nu het echte verschil tussen kous en sok? Dit is gemakkelijk te beantwoorden. Ze verschillen in feite slechts qua beenlengte, namelijk tot aan het bovenste gedeelte boven de voet. Hoewel een sok slechts uitstrekt tot boven de enkel steekt de kous tot boven de knie uit.

Hoe werkt een elastische kous? ›

Hoe werken steunkousen? Steunkousen oefenen tegendruk (compressie) uit op het bindweefsel van uw benen. Vandaar de term compressiekousen. De kousen brengen verzwakte en vergrootte bloedvaten terug tot een normaal niveau en drijven overtollig vocht terug in de bloedvaten, waarna het wordt afgevoerd door het lichaam.

Waarom geen bodylotion onder steunkousen? ›

Na het douchen gaat het aantrekken van elastische kousen extra moeilijk, omdat de huid klam is. Eventueel kunt u 's avonds douchen i.p.v. 's morgens. Gebruik geen bodylotion. Dit kan de kous aantasten.

Welke type steunkousen heeft geen naden? ›

Een rondbreikous is als het ware rond gebreid. Er zitten geen naden in de kous. Een rondbreikous krijgt zijn vorm doordat de dwarsdraden op spanning zijn getrokken.

Wat kost een paar steunkousen? ›

De zorgverzekeraar vergoedt slechts twee paar steunkousen per 12 maanden. De gemiddelde knie-steunkous kost €59,95 en een lies-steunkous €74,95.

Hoe slapen met trombosebeen? ›

U mag gewoon lopen met een trombosebeen. Bedrust is niet nodig. Als het been meer pijn gaat doen of dikker wordt tijdens of na het lopen, dan moet u rust nemen. U moet het been dan zoveel mogelijk hoog houden boven heuphoogte.

Hoe lang kous dragen na trombosebeen? ›

Bij een trombosebeen krijgt u meestal bloedverdunners en een steunkous. Draag de kous elke dag, 1 jaar of langer.

Hoeveel mensen in Nederland dragen steunkousen? ›

Meer dan 45.000 mensen in Nederland dragen therapeutisch-elastische kousen, ook wel steunkousen genoemd. Deze cliënten moeten één of twee keer per dag wachten op een zorgverlener die hen helpt.

Hoe maak je steunkousen schoon? ›

Tips voor onderhoud van je steunkousen
  1. Was je kousen elke dag in een handwarm sopje of in de wasmachine op 40°C op een wol- of fijnwasprogramma met een fijnwasmiddel.
  2. Gebruik geen wasverzachter, bleekmiddelen of inweekmiddelen.
  3. Rol je kousen na het wassen in een handdoek, zodat het overtollige water eruit kan trekken.

Hoe lang duurt steunkousen aantrekken? ›

De kous wordt aangemeten op het blote been. Als u zwachtels draagt, zal de bandagist uw been na afloop weer zwachtelen. Tot slot maakt de bandagist met u een afspraak om de steunkous te komen passen. Het aanmeten van de steunkous duurt ongeveer 15 minuten.

Hoeveel paar steunkousen per jaar? ›

Meestal krijgt u twee paar kousen per 12 of 14 maanden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Sommige aan- en uittrekhulpen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat doen steunkousen bij spataderen? ›

Elastische kousen drukken op uw aderen. Het bloed stroomt beter terug naar uw hart. De kousen helpen vooral goed tegen vocht in de benen. U krijgt ook minder snel nieuwe spataderen.

Wat is belangrijk bij steunkousen? ›

Het is van groot belang om de juiste maat steunkousen te dragen. Wanneer u te strakke steunkousen draagt, zullen uw benen afgekneld raken. Hierdoor ervaart u pijn tijdens het dragen van de kousen. Dit kan ervoor zorgen dat u het dragen van steunkousen niet langer meer ziet zitten.

Hoe moet je steunkousen aanmeten? ›

U bespreekt uw klachten en medische indicatie met uw consulent. De consulent neemt vervolgens uw maten op. Waar mogelijk beslist u mee over het model en de kleur van de kous. Uw kousen worden besteld en bij uw volgende afspraak aan u geleverd door uw consulent.

Kun je slapen met steunkousen? ›

Elastische kousen trekt u `s ochtends (in bed) aan en `s avonds voor het slapen gaan (in bed) pas weer uit. Een compressief verband moet dag en nacht blijven zitten.

Videos

1. HOW TO TAKE OFF COMPRESSION SOCKS - BioPed Footcare
(BioPed Footcare)
2. Steunkous open teen uittrekken; instructie deskundige
(Samen Beter Thuis)
3. Easy Slide + Aan En Uittrekhulp Voor Steunkousen Met Een Open Teen
(Totale Zorgwinkel De Thuiszorgwinkel van Nederland)
4. HandyLegs Instructie 1: aan- uittrekken kous met naad
(HandyLegs)
5. Steunkousen zelf uittrekken
(Thuiszorginrichter.nl)
6. Steunkous aan- en uittrekken met Doff 'N Donner (3.4)
(Goed Gebruik)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 04/04/2023

Views: 6784

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.